Videomöte via Digitalt möte

KommSyns tekniker och konsulenter har möjlighet att boka in videomöten via tjänsten Digitalt möte. Du som patient eller förskrivare kan inte boka in ett videomöte själv utan detta initieras av teknikern eller konsulenten. Verksamheten använder sig även av videomöten via appen Alltid öppet.

Så här går det till

  1. Tekniker eller konsulent från KommSyn bokar in ett videomöte med dig. Vissa videomöten hålls även tillsammans med en förskrivare.
  2. Du får en kallelse via SMS med en länk till mötet. 
  3. Klicka på möteslänken.
  4. Acceptera frågan om du vill delta i mötet. 

Inloggning

För att kunna ha ett videomöte behöver du BankID, mobilt BankID, Freja eID+. Om du inte har något av dessa finns det även möjlighet att logga in med engångskod som du får via SMS (skickas av KommSyn).   

Utrustning 

Smartphone eller surfplatta

För ett videomöte behövs en smartphone (smartmobil) eller surfplatta. Du loggar in genom att använda den möteslänk som du får från KommSyn när ni bokar tiden för mötet. 

Dator

Om du istället vill använda en dator för att logga in behöver du anslutning till internet, webbläsare, webbkamera och gärna ett headset för bra ljud. Webbläsaren ska ha möjlighet att köra videoprotokollet WEB-RTC (Chrome, Firefox, Edge Chromium m.fl.) Som alternativ kan en speciell videoklient installeras i datorn som ombesörjer videohanteringen. 

App

Mobilappen Digitalt Möte kan laddas ner kostnadsfritt från Appstore eller Google Play.